Add-Medical Rotterdam ADR Vervoer (klasse 7) Radioactief.

Onze werkwijze is als volgt :

Vanaf 1 januari 1980 komt er vanuit Duitsland iedere avond / nacht een vrachtwagen met Duits kenteken vanaf de fabrikant ABOTT gmbh. Producent van het radioactief materiaal naar Nederland via Vilvoorde België naar Rotterdam, daar word een deel gelost. Hierna gaat hij verder naar Amsterdam, daar word het restant van de lading gelost. Om het allemaal in eigen beheer te houden hebben wij 3 wagens.

Wij hebben 1 Nachtwagen waar 9 pallets in kunnen, met dubbel lucht en laadklep. De wagen is daarnaast ook nog lucht geveerd. Ook bezitten wij 2 bestelwagens om de radioactieve goederen (klasse 7) weg te brengen overdag.

Daarvoor hebben wij Nederland denkbeeldig doormidden gedeeld vanaf de lijn Leiden, Utrecht, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer en Enschede. Alle ziekenhuizen boven deze lijn worden bezorgd door een bestelwagen die gestationeerd is in Amsterdam. Deze neemt een gedeelte Zuid Holland, Noord Holland, Flevopolder, Friesland, Groningen, Drenthe Overijssel en Gelderland voor zijn rekening.

Alle ziekenhuizen onder de denkbeeldige lijn dwars door Nederland worden bezorgd door de bestelwagen die gestationeerd is in Rotterdam. Vanuit Leiden tot aan Maastricht en alle ziekenhuizen die daar tussen liggen neemt hij voor zijn rekening. het betreft de rest van Zuid Holland, West Brabant, Zeeland, Noord en Zuid Limburg met als laatste bestemming het ziekenhuis in Maastricht. Hierna keert hij met een lege wagen terug naar Rotterdam. Voor het ziekenhuis in HuLST hadden wij een andere oplossing bedacht namelijk een Helicopter omdat het in de zomer te druk was op de te smalle wegen. (in die tijd moest je nog met de veerboot over bij Kruiningen / Perkpolder ).daarna kwam de tunnel. Ook brachten wij Ethanol naar Engeland met de boot.(Wij mochten niet door de tunnel)

De wagens zijn voorzien van Optisch Geluid & Signaal en hiervoor is een vergunnig aanwezig.Uitgegeven in 1980 door het Ministerie van Volksgezondheid.

Op December 1, 2018